Top
Image Alt

Mentorat

Mentoratul este un sistem de orientare semi-structurată prin care o persoană împărtășește cunoștințele, abilitățile și experiența ei pentru a ajuta pe alții să progreseze în propria lor viață și carieră. Mentorii trebuie să fie ușor accesibili și pregătiți să ofere ajutor, dacă este nevoie – în limitele convenite.

Mentoratul poate fi un aranjament pe termen scurt până când motivul inițial al parteneriatului este îndeplinit (sau încetează) sau poate dura mai mulți ani pentru a asigura, astfel evoluția cât mai bună a Mentee-ului.

Mentoratul este mai mult decât “oferirea de sfaturi” sau transmiterea experienței într-o anumită arie sau profesie. Este vorba despre motivarea și împuternicirea celeilalte persoane de a-și identifica propriile obiective, talente și de a o ajuta să găsească modalități de a le pune în aplicare sau de a le atinge.

Mentoratul nu este consiliere sau terapie – deși mentorul poate ajuta mentorul să acceseze mai multe căi de ajutor specializate.

În cadrul Dareto dezvoltăm o rețea de Mentori profesionali la care adolescenți, tineri sau adulți pot face apel pentru a acumula cunoștințe și a dezvolta abilități în ariile profesionale de interes.

Poți fi pe jumătate sigur că vrei să urmezi o profesie în Jurnalism, Coaching sau IT. Asta pentru că știi mai mult teoretic ce presupune. Un program de Mentorat cu un Jurnalist, Coach sau IT-ist cu experiență te va sprijini să descoperi cum e domeniul respectiv. Prin:

  1. Discuții 1 la 1
  2. Job shadowing
  3. Cursuri
SCRIE-NE UN MESAJ