Mentorat

Ce este mai exact mentoratul

Mentoratul este un sistem de orientare semi-structurată prin care o persoană împărtășește cunoștințele, abilitățile și experiența ei pentru a-i ajuta pe alții să progreseze în propria lor viață și carieră. Mentorii trebuie să fie ușor accesibili și pregătiți să ofere ajutor, dacă este nevoie – în limitele convenite.

Mentoratul poate fi un aranjament pe termen scurt până când motivul inițial al parteneriatului este îndeplinit (sau încetează) sau poate dura mai mulți ani pentru a asigura astfel evoluția cât mai bună a Mentee-ului.

Mentoratul este mai mult decât “oferirea de sfaturi” sau transmiterea experienței într-o anumită arie sau profesie. Este vorba despre motivarea și împuternicirea celeilalte persoane în a-și identifica propriile obiective, talente și de a o ajuta să găsească modalități de a le pune în aplicare sau de a le atinge.

Mentoratul nu este consiliere sau terapie – deși mentorul poate ajuta mentee-ul să acceseze mai multe căi de ajutor specializate.

Cum te ajutăm noi

În cadrul Dareto dezvoltăm o rețea de Mentori profesionali la care adolescenți, tineri sau adulți pot face apel pentru a acumula cunoștințe și a dezvolta abilități în ariile profesionale de interes.

Poți fi pe jumătate sigur că vrei să urmezi o profesie în Jurnalism, Coaching sau IT.

Asta pentru că știi mai mult teoretic ce presupune. Un program de Mentorat cu un Jurnalist, Coach sau IT-ist cu experiență te va sprijini să descoperi cum e domeniul respectiv. Prin:

Discuții 1 la 1

Job shadowing

Cursuri

Află cum să avansezi mai uşor în carieră

Află cum să ai o carieră pe sufletul tău! Află de ce are nevoie organizația ta pentru a depăși eventuale disfunctionalități!

Serviciile Dareto de coaching, consultanță și mentorat susțin atât la nivel individual, cât și la nivel de echipă, dobândirea de noi perspective și noi abilități ce conduc la urmatoarea treaptă profesională către care aspirați.

Participă la evenimentele noastre