Servicii pentru adolescenți

Vom defini care sunt aptitudinile, valorile și interesele/ pasiunile tale. La intersecția lor se află ariile vocaționale potrivite ție.

Coaching vocațional

Descoperă-ți vocația

Orientarea vocațională poate fi realizată la diferite vârste. Deși credem aceasta, ne dorim în mod special ca adolescenții începând cu 14 ani, până la tinerii de 22 de ani să beneficieze de acest serviciu, vital pentru începutul carierei lor.

Este etapa în care își pot alege cariera potrivită astfel încât să aibă timp din plin pentru studiu, experimentare și formare.

La Dareto îmbinăm coaching-ul cu anumite chestionare de personalitate, cu exerciții de identificare a valorilor personale și a pasiunilor așa încât clienții noștri să beneficieze de descoperirea integrală a profilului vocațional.

Traseul de descoperire a vocației este complet abia în momentul în care experimentăm activitatea și decidem că ne place, ne împlinește, ne absoarbe întreaga atenție. De aceea, ultimul pas pe care îl propunem este mentoratul profesional.

Mentorat profesional

Discuții cu mentori din domeniul profesional pe care dorești să îl urmezi, job shadowing

Dareto a reușit să reunească mentori din diferite domenii profesionale, oameni cu experiență și performanțe în ariile lor de lucru și care acum, după ce au acumulat experiență și rezultate, sunt dornici să împărtășească celor la început de drum și să îi sprijine pe tineri să dezvolte abilități în respectivele domenii.

Echipa de mentori Dareto este formată din profesioniști din domenii variate precum IT, Business/ Antreprenoriat, Psihologie.

Activitățile de mentorat profesional se desfășoară astfel:

 • a.
  La finalul ședințelor de coaching vocațional, participantul își alege între 1 și 3 domenii în care vrea să parcurgă un program de mentorat profesional;
 • b.
  Împreună cu Coach-ul vocațional creionează planul referitor la ce își dorește să exploreze prin mentorat;
 • c.
  Participantul și Mentorii se cunosc și pun la cale programul de mentorat pentru o perioadă de 3 luni;

Programul include:

 • 1
  ȘEDINȚE 1 LA 1 în care participantul va afla informații despre domeniul profesional pe care îl reprezintă mentorul, oportunități și provocări din acel domeniu, ce studii sunt necesare pentru o carieră în domeniul respectiv.
 • 2
  JOB SHADOWING, participantul are posibilitatea de a însoți mentorul la locul de muncă pentru a vedea și a resimți în mod autentic oportunitățile și provocările unui anume tip de job
 • 3
  CURSURI de introducere în respectivul domeniu profesional prin care se asimilează competențe din domeniul respectiv.

Alătură-te într-un astfel de program și șansele să-ți descoperi VOCAȚIA și să fii apoi în conexiune cu oameni de la care poți învața sunt maxime.

Află ce carieră ţi se potriveşte

Tot ce ai nevoie pentru cariera pe care o doreşti